Actueel

Actuele reportages

We weten allemaal dat van zorgverleners momenteel een bovenmenselijke inzet wordt gevraagd. Minder bekend is dat achter hen ondersteuners staan die overuren draaien. Zo ook in het Amsterdam UMC, locatie VUmc.

Het zijn medewerkers van het facilitair bedrijf, maar bijvoorbeeld ook mensen die pastorale en geestelijke bijstand verlenen. De uitbraak van het coronavirus leidde er niet alleen toe dat tijdens de piek alle IC-bedden van het academische ziekenhuis bezet waren en zorgverleners op de top van hun vermogen moesten presteren. Die inzet gold ook voor deze medewerkers op de achtergrond. Zij maken het werk van de zorgverleners mogelijk. Voor het project Zuidas onder de grond heb ik een aantal ondersteuners in beeld gebracht die op de kelderverdieping werken, letterlijk de basis van de locatie VUmc. Hoewel de foto’s gemaakt zijn vlak vóór de uitbraak van het COVID-19 virus, geven ze een realistisch beeld van de huidige werkzaamheden.

v.l.n.r.:

1 In de beddencentrale worden gebruikte bedden gereinigd en klaar gemaakt voor toekomstige patiënten.

2 Technisch medewerkers controleren een van de vele stoomketels die het hele ziekenhuis van stoom voorzien. Stoom wordt onder andere gebruikt voor sterilisatie. Momenteel worden de isolatiejassen gesteriliseerd, waardoor zij kunnen worden hergebruikt. Het sterilisatieteam draait de afgelopen tijd dan ook vele overuren.

3 Technisch medewerkers monitoren op afstand de zuurstofinstallaties die de beademingsapparatuur van zuurstof voorzien. Als er meer dan gebruikelijk wordt beademd, zal meer controle vereist zijn.

4 Een medewerker van de goederenontvangst haast zich om binnengekomen persoonlijke beschermingsmiddelen het ziekenhuis in te krijgen. Zijn logistiekcollega’s zullen ze onder de kritieke afdelingen verdelen.

5 In de kapel komen meer bezoekers dan gewoonlijk voor een moment van rust, meditatie of een gesprek met een geestelijk verzorger.

6 Een transportmedewerker vervoert textiel (schone lakens, washandjes etc.) naar de zorgafdelingen. Op dit moment maken hij en zijn collega’s vaker een ritje naar de IC en de COVID-afdelingen.

Opdrachtgevers: gemeente, ondernemers, woningbouwverenigingen

Bekijk ook…

Architectuur fotografie
Bouwfotografie
Redactionele portretten
Zakelijke portretten
Eventreportage
Bedrijfsreportage